Stars fokuserar på tredje raka mot Umeå
Publicerad: 2022-11-22
Köping Stars tar ikväll sig an Umeå BSKT i SBL hemma i Köpings Bad & Sport, och har att repa mod efter mästarlaget Norrköpings knockoutstart i lördags med 40 poäng i första perioden.

– Norrköpings skytteuppvisning med sju av nio från trepoängslinjen på tio minuter knäckte oss mentalt, säger coach Torbjörn Gehrke.

Han var lika imponerad av att sex olika spelare satte tio av elva trepoängare trots att Stars försvarshänder var så nära som tio-femton centimeter i skottögonblicket.

– Helt galet, menar coach Gehrke. Innan vi fick stopp på blödningen kändes det som om vi bara väntade på ambulansen för att få åka till sjukhuset (Köping).

Stars vann däremot matchens sista 25 minuterna med en poäng, men var aldrig nära att få närkontakt.

– Det är inte svårt att rannsaka sig själv efter en sådan stjärnsmäll och vara väldigt ödmjuk inför drabbningen med Umeå i kväll, säger Torbjörn Gehrke.

Köping Stars har ett bra facit mot Umeå i de två möten lagen haft i höst. Cupseger uppe i Umeå och SBL-seger hemma efter dramatiska slutsekunder och matchvinnande skott av Juwan Gray i slutsekunden.

En ny vinst skulle ge en ointaglig inbördes fördel till Köping Stars mellan lagen – något som kan bli avgörande inför positioneringen till slutspelet i vår.

– Vi har fullt fokus och respekt för Umeå, säger Torbjörn Gehrke som anser att gästerna besitter ligans kanske mest offensivt potenta guard-duo i bröderna Gustav och Daniel Hansson.

Gustav har fortsatt utvecklats sedan tiden i Köping Stars och ges nästan mest speltid av alla i SBL. Inte undra på det när förra Köpingsspelaren snittar 25 poäng och åtta assist – bäst av alla i SBL. Umeå kommer också med en annan Köpingsbekanting, pointguarden Aleksa Solevic som i dagarna skrivit på ett korttidskontrakt med Umeå.

Ulf Eneroth