Väskförbud på matcher i SBL
Publicerad: 2023-11-03
På grund av den ökade hotbilden i samhället så gick Polismyndigheten i onsdags ut med information om väskförbud på större evenemang i Sverige.

Samtliga publika sammankomster (gäller bland annat alla matcher i SBL Herr) är tillståndspliktiga och därmed gäller just nu totalt väskförbud.

Vi vill därför be våra supportrar att respektera och acceptera förbudet och inte ta med sig väskor eller påsar i någon form till SBL-matcher, vare sig på hemmaplan eller bortaplan. Personer som försöker trotsa förbudet kommer att avvisas från lokalen.

Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen/allmänna sammankomsten. Undantag får också göras för personer med barn som har behov av skötväska. 

Väskor som är tillåtna ska då noggrant kontrolleras av behörig personal.

– Beslutet är fattat för att begränsa möjligheterna att begå brott på ett evenemang. Det är en konkret åtgärd som kommer begränsa möjligheterna att ta med sig föremål som kan innebära fara för personer som besöker ett evenemang, säger Per Engström, sektionschef för samordning vid Nationella operativa avdelningen i ett pressmeddelande.

Läs mer om förbudet HÄR.

Köping Stars
Diamantpartners
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners