Stars vill stoppa SBL:s bästa offensiv
Publicerad: 2024-02-16
Köping Stars har fått ordentligt med råg i ryggen efter tre raka segrar i SBL. Men tre norrlandsresor – kvällens möte med BC Luleå inräknat – på kort tid sliter.
– Hoppas verkligen att vi har lite bränsle kvar, det behövs mot ett BC Luleå, säger coach Torbjörn Gehrke (bilden). Luleå är enda laget i SBL vi hittills inte varit nära att vinna emot.

Nej, norrlandslaget har haft rejäla segermarginaler mot Stars, 30 respektive 22 poäng. Stars höll emot bäst (minus tio) hemma i Köpings Bad & Sport i oktober när klubben satte publikrekord, 1 274 åskådare.

– Vi har haft svårt att spela mot BC Luleå som har en högstanivå i offensiven som inget SBL-lag överträffar. De har bra guards, och dessutom store Tobias Sjöberg vars storlek (205 centimeter) och kraft under korgen vi haft svårt att matcha.

Men…

Köping Stars reser norrut med gott självförtroende efter vinsterna mot Umeå, Södertälje och i tisdags regerande mästarna Norrköping Dolphins.

Coach Gehrke hyllade efter tisdagsmatchen spelarna för det ”nya” försvarsspelet som firade triumfer mot Norrköping. 

Samma taktik nu, Torbjörn Gehrke?

– Nja, vi möter ett annat lag och kan möjligen använda delar av försvarstaktiken.

Vad är då receptet som sent omsider gjort Stars till ett vinnande lag?

– Spelarna litar på vad coach och lagkamrater bestämt sig för att göra i matchen. Det bidrar till att du även litar på dig själv och din förmåga. Nu är det bara att bygga vidare på en defensiv ”ryggradsprincip”.

Det är åter tidig fredagsväckning för Starsspelarna och tidigt flyg till Luleå. Sen vila under dagen och så match.

Sen är det speluppehåll i SBL i två veckor. 

Olägligt, nu när Köping Stars fått upp farten?

– Nej, nej! Uppehållet kommer väldigt lägligt. Nu är vi nere på reservkrafterna.

Alla matcher i SBL Herr sänds på Expressen med abonnemanget Premium Max.

Lokala titlar inom Bonnier News Local, Gota och NTM sänder alla matcher med sina lokala lag på den lokala nyhetssajten, vilket för oss innebär bblat.se/livesport.

Ulf Eneroth