Köping Stars föll mot serieledarna
Publicerad: 2023-02-09
Serieledande Borås har inte förlorat någon hemmamatch under säsongen, och Köping Stars blev inte det SBL-lag som spräckte den fina sviten. Stars hängde med bra fram till paus (35-34), men när Stars offensiv fallerade i andra halvlek – blott 22 poäng – kunde Borås defilera till seger, 75-56.

– Vi körde fast i anfallsspelet, och hittade inte rytmen, var Basem Abdulkaders förklaring i teveintervjun efter matchen.

Det yttrade sig inte minst i en synnerligen poängsnål tredje period (15-9). Köping Stars öppnade visserligen perioden starkt för ledning med en poäng, 40-41. Men då täppte Borås till sin defensiv ordentligt och Stars fick släppa till 10-0 under sex minuter.

Sju poängs ledning för Borås inför slutperioden ökades omgående till 13 poäng, 58-45. Det fanns visserligen mycket speltid kvar, men serieledarna visade varför de återfinns högst upp i tabellen. Metodiskt spelades Borås av perioden och hemmalaget levererade poäng med ett flertal säkra distansskott.

Dan Sederowsky

Juwan Gray var nöjd med Stars insats före paus, men föll tillbaka i tredje perioden. Juwan blev poängbäst med 18 poäng.

Nu är det ingen skam att förlora mot serieledare, så Köping Stars får ta med hem insatsen under första halvleken. Stars hade förvisso svårt att hålla undan Borås storskytt Anton Cook från korgen. Han var nu åter efter skada och gav hemmalaget ledningen med 15-14 innan han följde upp det med ytterligare 12 raka poäng i slutet av första perioden och direkt i andra periodens inledning. Till slut var det Juwan Gray i Stars som satte stopp för Cooks eminenta poängsvit.

– Vi gjorde det bra före paus – både i offensiven och defensiven, menade Juwan Gray.

KeShawn Curry kom till spel efter sin skada senast mot Norrköping, men matchades nu begränsat av Stars coach Torbjörn Gehrke.

– Vi möter ett mycket bra lag, och ska vi få en väckarklocka – som i kväll – ja, då är det lika bra att få det mot serieledarna.

Kevin Peterson svarade för sex av Stars poäng.

Coach Gehrke såg nämligen lite av de tendenser som yttrade sig för Stars under den tidigare tunga perioden.

– Det blev nu för mycket ensamspel när grabbarna försökte lösa uppgiften själva.

All cred till Borås menade coach Gehrke som slog fast att Borås ”stängde ned Stars”. Den låga skottprocenten för Stars efter paus var inte enbart resultatet av dåligt skytte utan serieledarna gjorde det svårt för Stars.

Quattarius Wilson var hårt ansatt i Boråsdefensiven och var inte helt nöjd med domarnas bedömning…

”Väckarklockan” som Torbjörn Gehrke nämnde tidigare hoppas han få effekt inför tisdagsmatchen mot Uppsala inför det som för första gången tycks bli fullsatt hall hemma i Köpings Bad & Sport.

– Det är mycket som avgörs i slutspelstriden i den matchen…