Köping Stars jagar seger nr 3 mot Kalmar
Publicerad: 2023-01-20
Köping Stars tar i kväll emot Kalmar Saints blott tre veckor efter lagens senaste möte i Köpings Bad & Sport. Då bröt Stars den frustrerande sviten av förlustmatcher med segern 89-76 efter att spelarna satt inte mindre än 20 trepoängare. Stars vann även höstens tidigare möte med Kalmar på bortaplan – då med en rejäl segermarginal, 75- 56.

Stars kommer tyvärr med två spelare kort i den vanliga rotationen till denna match. 

KeShawn Curry ramlade in i en reklamskylt i förra matchen mot Fryshuset med en fotskada till följd. Dessutom stukade Hampus Åhlin foten under träning i veckan och kan inte heller spela. 

Coach Torbjörn Gehrke:

– Det betyder att vi både måste anpassa spelet utifrån avsaknaden av framförallt KeShawn, som har en relativt unik spelstil i vårt lag. Samtidigt måste spelare som Erik Flood, Marcus Larsson och Pars Esef vara redo för eventuellt spel och att bidra med minuter på banan. De andra bärande spelarna måste också steppa upp och täcka för spelarna som står över.

Kalmar har en enormt viktig pusselbit i Jan Tratnik som dock varit borta från spel under senare tid. I senaste matchen – mot BC Luleå – var Tratnik ombytt för spel med kom aldrig ut på banan. 

– Vi måste förstås förbereda oss som om Tratnik spelar, säger Stars coach Torbjörn Gehrke.

Kalmars talangfulle Edvin Larsson stukade foten kraftigt i början av matchen mot BC Luleå och fick utgå. 

– Utifrån tevebilderna förefaller det högst osannolikt att han skulle vara 100 procent till vår match, säger Gehrke.

I jakten på en slutspelsplats är mötet med Kalmar oerhört viktig match.

– En enormt spännande situation och inte minst med utmaningar i truppen, säger Torbjörn Gehrke.

Ulf Eneroth