SM-vinnare klar för Köping Stars
Publicerad: 2023-07-12
Köping Stars lagbygge fortsätter och nästa pusselbit är den unge och reslige talangen Jacob Hadi som inledde sin proffskarriär med svenska mästarna Norrköping Dolphins. Nu väljer den två meter långa 20-åringen att ta nästa kliv i utvecklingen med Köping Stars.

Jacob har representerat Norrköping de två senaste säsongerna, dock med begränsad speltid. Coach Torbjörn Gehrke slår dock fast att Jacob Hadi får en större roll i Köping Stars:

– Jacob har av förklarliga skäl haft svårt att ta stadiga minuter i konkurrensen med det spelarmaterial han hade framför sig i mästarklubben. Efter samtal med coach Mikko Riipinen i Norrköping erbjöd vi Jacob ett avtal med Köping Stars över säsongen 2023/2024.

Jacob tar med sig mycket lärdomar från sina två säsonger i topplaget:

– Jag har lärt mig mycket och hur ett välfungerande professionellt lag fungerar på den här nivån. Jag är jättetaggad på den här utmaningen.

Stars coach Torbjörn Gehrke beskriver nyförvärvet som en ung talang med en mycket bra basketkropp.

– Han är en ”vinge” som är över två meter lång och med bra atletism och tajming. Dessutom en duktig försvarare och returtagare för sin position, samt en ”slasher” vars skott utvecklas hela tiden. Vi får heller inte glömma att Jacob varje dag i två års tid tränat mot det bästa motståndet i Sverige. Nu ser Jacob sin chans i Köping Stars och vi ser gärna att han tar den!

Jacob vet ännu inte så mycket om Köping som stad, men upplever Köping Stars fans som en kraft att räkna med.

– Det är en väldigt fin, dedikerad publik. De har ju till och med följt med till bortamatcherna mot Norrköping för att stötta.

Michaela Ericzén