Stars förlänger med Abdulkader
Publicerad: 2022-11-08
Basem Abdulkader har på kort tid utvecklats från en tänkt nödlösning till en viktig kugge i Köping Stars. Nu knyter klubben till sig Abdulkader för såväl denna som nästa säsong.

Han plockades in före ligastarten på ett korttidskontrakt som ersättare för skadade Tim Carlsten i Köping Stars. Men Basem Abdulkader har visat sig bli mer än en tillfällig nödlösning. Nu skriver Köping Stars kontrakt med den skicklige guarden för resten av säsongen och nästa år!

– Det känns jätteskönt, säger Basem som gärna ville visa att han var en spelare att satsa på.

Basem har också imponerat på klubben ur många aspekter under de drygt två månader han varit i Köping.

– En bra kille som redan smält in i laget och som passar in i Stars spelidé, säger klubbchefen Stefan Ståhlmalm.

När Basem Abdulkader knyts till Stars för såväl årets som nästa basketsäsong ligger det också i linje med klubbens strävan.

– Vi vill ha ett längre perspektiv i verksamheten och jobbar redan mer långsiktigt. Vi har Tim Carlsten och Kevin Peterson på flerårskontrakt och nu får vi även in Basem, säger Stefan Ståhlmalm.

Den förre spelaren i Fryshuset har i likhet med övriga spelartruppen bosatt sig i Köping och trivs bra.

– Vi är ett bra gäng, säger Basem.  Jag märker att det är en grupp killar som vill vinna matcher. Det har ju börjat bra, inte minst när vi tagit oss till Final Four.

Basem Abdulkader ser stora möjligheter och en potential i Stars spelartrupp. Förhoppningsvis kunna visa det under ett tufft spelschema efter pågående speluppehåll.

Basem har snittat drygt 17 minuters speltid i Stars nio SBL-matcher och har visat upp bra skytte, procentmässigt i klass med de bästa i laget.

– Jag försöker vara redo när chansen kommer, säger han.

Hittills har han varit säkerheten själv i straffkasten, Elva av elva möjliga, 100 procent!

– Jag har tidigare varit en dålig straffskytt, men stressar inte längre upp mig när jag går till straffkastlinjen. För jag vill ju inte missa, sån’t gör ont…

Stars coach Torbjörn Gehrke välkomnar klubbens beslut att förlänga kontraktet med Basem Abdulkader.

– En bra kille med personlighet och som tar basketen seriöst. Som förstod sin roll i laget och som direkt smälte in med grabbarna, säger Gehrke.

Duktig skytt och som kan spela försvar, fortsätter coach Gehrke som ser en potential i att Basem Abdulkader utvecklas till en komboguard/scoring guard.

Coach Gehrke sätter samtidigt stort värde på att Basem finns kvar i Köping över tid och blir en basketspelare som publiken lär känna och uppskatta – nog så viktigt när Köpings basketkultur ska fortsätta växa sig än starkare och bredare i regionen.

Ulf Eneroth