Tufft ekonomiskt läge för Stars
Publicerad: 2024-01-26
Mer än halvvägs in i årets SBL-säsong befinner sig Köping Stars i en tuff ekonomisk situation. Klubben har därför tagit fram en omfattande handlingsplan, och nu behövs snabb och avsevärd hjälp och stöd från privatpersoner, företag och kommun.

SWISH: 123 116 64 53

– Vi har hållit oss inom utgiftsbudgeten fram till dags dato, men tyvärr ser vi samtidigt ett rejält tapp på intäktssidan, säger klubbens ordförande Peter Seger.

Budgetmålet för sponsorstöd är visserligen uppnått, men minskade publikintäkter och en rad omvärldsfaktorer har påverkat även Köping Stars negativt. 

Det finns fortfarande pengar i kassan, men Stars prognos för resten av säsongen pekar i slutändan på ett underskott på mer än en halv miljon kronor. Förutsatt att inget görs, ska tilläggas! 

– Mot den bakgrunden, och att vi inte kan riskera klubbens existens, har vi tagit fram en handlingsplan med flertal aktiviteter, säger Peter Seger. 

• Starshjälpen – en riktad swishkampanj. 

• Olika stödmedlemskap. 

• Rabatthäfte. Ett utvecklat samarbete med butiker i Köping, och vad passar bättre än ett gediget lokalt rabatthäfte med erbjudanden som sparar många hundralappar – ja, till och med tusenlappar – för fyndande Köpingsbor. Samtidigt som den lokala handeln på hemorten gynnas. Säljstart sker i dagarna! 

– Det här är en synnerligen viktig intäktskälla, och vi hoppas att våra hängivna, ideella krafter får ett rejält stöd i försäljningen.

 • Affärstorget. Köping Stars återkommer även med nya träffar i Affärstorget där företag och näringsliv i Västra Mälardalen möts för att knyta nya kontakter, samarbeten och för alla parter berikande affärsuppgörelser.

Inbjudan har i dagarna gått ut till flera hundra företag och andra intressenter i Västra Mälardalen med omnejd.

Köping Stars har sex år i rad berikat kommunen och idrottsälskarna med återkommande upplevelser på högsta elitnivå. Det vill Stars fortsätta med – inte minst för att ge alla basketungdomar betydelsefulla förebilder. I dagsläget är det 253 ungdomar i träning fördelat på 11 lag.

Det som var en engångsföreteelse för fyra decennier sedan (Elitserien 1981/82) är i dagens samhällsutveckling en utvecklad, förankrad och fortsatt växande basketverksamhet i Köping.

– Ideella insatser i styrelse, utskotten och av engagerade entusiaster förblir tillsammans med lokalt ekonomiskt stöd och uppbackning grunden för Köping Stars fortsatta framgång, säger Peter Seger. Med gemensamma krafter ska vi ta oss ur den besvärliga situationen

Köping Stars
Diamantpartners
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners